Aanrader: benut de ruimte optimaal met maatwerk

Vandaag wilde ik iets vertellen over de verbouwing die ik ben begonnen op zolder, een poosje terug, en dan met name over de maatwerk kast die ik heb laten uitvoeren. Het was altijd een echte rommelzolder, waarvan het feitelijk zonde was dat ik ‘m niet wat beter gebruikte – eigenlijk ook geheel tegen mijn gewoonte in. Het was de enige ruimte in huis die nog niet op orde was en ik besloot daar eens verandering te brengen – natuurlijk in het kader van de goede voornemens!

Opdracht voor een kast op maat

Daarop had ik al een voorproefje genomen toen ik bij Wortman een maatwerk opdracht liet uitvoeren. In de zolder zit namelijk een zeer kenmerkende hoek, een waar je niet omheen kunt. Standaardkasten kan ik er niet plaatsen, want niets sluit echt aan. Dat is niet alleen niet praktisch maar daarnaast ook nog eens niet bijzonder mooi. Vandaar dat ik besloot dat er een kast op maat gemaakt diende te worden om zo de ruimte optimaal te benutten en er ook nog eens een leuke touch aan te geven. En dat is gelukt, overduidelijk! Kijk maar eens mee naar de resultaten.

16

 

Zie je hoe de kast precies in de nis past, het sluit werkelijk aan alle kanten aan. Dat is nog eens goed gebruik van de ruimte! Bovendien is het er ruim genoeg om al mijn kleding in te herbergen, waar ik nogal wat van heb. Zoals je hieronder ziet heb ik nogal wat bergruimte en diverse compartimenten in de kasten om alles kwijt te kunnen.

18

Er is genoeg ruimte om ook hangende kleding in kwijt te kunnen en dat vind ik erg handig. Ik heb besloten de zolder te gaan gebruiken als slaapkamer en heb hier nu in feite één grote inloopkast. Het is niet dat dit altijd al een droom van mij was.. maar stiekem vind ik het helemaal niet erg!

17
Let ook eens op de ingebouwde spotjes bij de kasten: niet alleen maatwerk maar ook echt vakwerk!