Lasersnijden in scheepsbouw

Lasersnijden in scheepsbouw

brm-lasers-logoDe scheepsbouw is al eeuwenoud en fantastisch in haar ontwikkeling. Door de innovatie betreft technische machines kunnen wij tot de dag van vandaag ons steeds meer profileren in de scheepsbouw. Werken gaat nu stukken sneller dan een aantal jaar geleden, toen we nog veel met de hand deden. Het mooie aan de scheepsbouw is dat het niet allemaal geautomatiseerd kan worden, het is een ambacht en er blijven altijd mensen bij kijken. Toch zijn er gelukkig wel een aantal machines gekomen waarmee we sneller kunnen werken. Zoals het lasersnijden, toen we begonnen met lasersnijden waren we eerst wat sceptisch, we zijn alle wat conservatief en houden niet van veranderingen, maar na een tijdje merkte we hoe hoog de productie was geworden door het lasersnijden. Ik kan mij nu ook niet meer voorstellen hoe we eerst zonder lasersnijden materialen bewerkte, dit moest vast dagen hebben geduurd, en wanneer er een fout was, kon je weer overnieuw beginnen. Want het is echt precisiewerk, dat moge duidelijk zijn, en dan is een fout al snel gemaakt. Gelukkig nu niet meer door het lasersnijden, we kunnen de afmetingen rustig instellen en dan wordt het precies zo gesneden als naar wens. Ik hoop nog vele jaren hier te kunnen werken, het is een fantastisch bedrijf met veel passie voor scheepsbouw. Zelf ben ik vroeger marinier geweest, en hier is ook mijn liefde voor schepen ontstaan. Ik heb al vele schepen van binnen en van buiten gezien en ben ook nog eens een tijdje binnenvaarder geweest. Nu ik een gezin heb, is het fijn om niet altijd meer onderweg te zijn, zo kan ik mijn kinderen toch zien opgroeien. Ik bewerk materialen, repareer schepen en zorg vooral voor het onderhoud van de schepen hier in de haven. Zelf heb ik ook een prachtig schip, waar ik altijd wel mee bezig ben in mijn vrije tijd.