Laminaat leggen is een mooie klus

8d354e87bc27542942ddbb741a5d72aeb142d3f5 Laminaat leggen is voor veel klussers een echte uitdaging. Bij laminaat is er een grote variatie aan motieven, van marmer tot visgraatmotief.

 

Een paar praktische tips voor laminaat zijn:
– Koop altijd ongeveer 5% meer laminaat, dit in verband met verzagen.
– Denk met leggen van de vloer aan de messing en groef.
– Het is niet verstandig laminaat met verf te bedekken of met water te reinigen.
– Leg laminaat niet buiten, bijvoorbeeld op het balkon.

Afhankelijk of het laminaat op een houten of betonnen vloer komt, moet eerst de ondervloer worden gelegd, een houten vloer werkt meer. Voor de ondervloer is folie, tempex of vezelplaat toereikend, deze zijn gemakkelijk te bewerken en met grijze tape te bevestigen.
Hou rekening met de hoogte van de ondervloer en laminaat samen, vaak kan de deur niet meer open en moet dan opnieuw gesteld worden. Schaaf eventueel een rand van de deur aan de onderkant.

Als de ondervloer wordt gelegd kan de laminaat vast op temperatuur komen. veel mensen vergeten ook eerst de wanden af te werken, de vloeren worden later gelegd!
Voorkom dat verfvlekken en resten stucwerk op uw nieuwe vloer komen.

Laminaat van Lundia is ook leuk om op de trap te leggen, hiervoor zijn handige bevestigingstrips. Eventueel met hulp van lijm. Een andere creatief idee is laminaat diagonaal leggen, hierdoor lijkt de ruimte groter en het is zeker origineel.

Denk als laatste aan uw rug, een juiste houding is belangrijk! Succes met het leggen van laminaat.ad7a8d2d293a2549d52f8fee30e5820e2404f1eb