Welke kantopsluiting kun je kiezen voor jouw tuin?

cortenstaal kantopsluiting

Kantopsluiting kun je op verschillende manier maken. Met kantopsluiting maak je bijvoorbeeld een opsluiting over de lengte van de schutting. Deze kun je vullen met aarde en gaan beplanten. Hierdoor creëer je een plantenbak met enkel alleen kantopsluiting. Cortenstaal kantopsluiting is 1 van deze opties. In dit blogbericht ga ik je vertellen wat dit is en wat de voordelen zijn van dit soort kantopsluiting.

cortenstaal kantopsluiting

Cortenstaal kantopsluiting: Tegen alles bestand

Het allereerste, grote voordeel van een cortenstalen kantopsluiting is het materiaal. Cortenstaal is gemaakt van een speciale metaallegering. Hierdoor is het zeer weerbestendig en zal het in principe nooit vergaan. Deze speciale legering zal aan de buitenkant helemaal verroesten waardoor de binnenkant van het materiaal volledig beschermd is.

Wanneer je kantopsluiting koopt van cortenstaal dan zal deze veelal nog niet verroest zijn. Het materiaal is bij het maken van de kantopsluiting beter te bewerken als het nog niet verroest is. Wanneer de cortenstaal kantopsluiting in jouw tuin geplaatst is zal het op den duur verroesten. Weerinvloeden als regen en wind laten het op den duur helemaal verroesten.

Zeer duurzame oplossing

Omdat we tegenwoordig allemaal moet verduurzamen is cortenstaal ook een goed idee. Gebruik je bijvoorbeeld een kantopsluiting van hout, dan kun je deze heel goed behandelen maar op den duur zal deze vergaan. Hout gaat op den duur verrotten. Dit is met cortenstaal niet het geval. Gebruik je cortenstaal in jouw tuin als kantopsluiting dan zal dit vele decennia lang meegaan. Eenmaal geplaatst hoeft je er niets meer mee te doen.

Oneindig veel mogelijkheden

Omdat deze kantopsluiting van dun plaatstaal is gemaakt heb je ook heel veel mogelijkheden. Hierbij moet je ook denken aan een golvende beweging. Heel vaak zien we dat het pad richting bijvoorbeeld de voordeur niet recht loopt maar slingert. Hiervoor kun je ook gebogen kantopsluitingen krijgen. Deze zijn over het algemeen wel duurder dan rechte kantopsluiting.

Met rechte kantopsluiting heb je ook oneindig veel mogelijkheden. Je kunt lengtes gewoon op maat slijpen. Ook zijn er standaard hoeken die je kunt gebruiken. Op deze manier kun je helemaal naar eigen inzicht jouw tuin in gaan delen.