Wat kan een makelaar allemaal voor je betekenen?

Een makelaar is ruim inzetbaar binnen de huizenmarkt die overigens op ontploffen staat. De verkoop van huizen bevindt zich op het kookpunt. Het aanbod is ondertussen redelijk beperkt ondanks de lage rentes. De ouderen willen nog niet verhuizen of er is nog te weinig nieuwbouw. Hierdoor is de krapte op de markt gigantisch want ook jongeren of stelletjes zoeken een huis. En op het moment dat er niemand bereidt is te verhuizen zal dit niet helpen. Maar wat kan een makelaar nu voor jou betekenen? Lees snel door.

Waarde bepaling

Ben je benieuwd wat jouw huis waard is en of het de moeite is om te verhuizen? Vraag dan een makelaar om langs te komen. Tegenwoordig verzorgen ze geheel gratis een waarde bepaling waardoor jij weet hoe jouw huis in de markt ligt. Uiteraard is het altijd wachten voor hoeveel jouw huis daadwerkelijk verkocht wordt. Maar dit geeft je wel een mooie indicatie. De laatste cijfers geven aan dat er 10-20% boven de vraagprijs wordt geboden, gigantisch dus!

Aankoop particulier of zakelijk

Een makelaar kan je inzetten om jou te helpen met de aankoop van een woning, pand of kantoor. Doordat ze de markt goed kunnen en weten wat er op de markt gaat komen, kunnen ze jou goed adviseren. Een aankoopmakelaar is ook ideaal als je zakelijk wilt aankopen. Hoewel deze markt in rustiger vaarwater zit doordat er meer beschikbaar is dan particuliere woningen.

Verkoop particulier of zakelijk

Nadat je jouw waarde bepaling hebt ontvangen kies je er voor om jouw huis eindelijk de markt op te gooien. Een verkoopmakelaar zorgt er voor dat jou een heleboel werk uit handen wordt gegeven. Ze hebben namelijk contact met de kopers, verzorgen rondleidingen en zorgen voor de plaatsing op eigen website of die van Funda.

Tijd voor een makelaar

Zoek je een makelaar? Google dan eens op “Makelaar Rotterdam” om een overzicht te krijgen van de vele makelaars in de stad. Aan de hand van reviews kan jij een mooie keuze maken.