Wat is laminaat en welk soort is het beste?

PVC laminaat

Op het gebied van vloeren is er tegenwoordig enorm veel aanbod waar je uit kunt kiezen. Maar wat voor soort vloeren zijn er zoal? En wat is de beste uitkomst voor jouw interieur? Veel consumenten neigen snel naar het (laten) leggen van een laminaat vloer. Deze vloer heeft een luxe houtlook, maar is eigenlijk niets meer dan composietplaatmateriaal dat uit verschillende laagjes op is gebouwd.

PVC laminaat

PVC laminaat is erg makkelijk bij jou in huis te leggen

Een van de grootste voordelen van PVC, is dat het erg prettig in gebruik is. PVC laminaat is erg makkelijk bij jou in huis te leggen. Het materiaal is erg makkelijk te zagen en hierdoor zijn ook de meest lastige hoekjes erg makkelijk te voorzien van het type vloer. Ook heb je de keuze uit verschillende afmetingen op het gebied van de lengte van de plank en de breedte van de plank. Naar wat voor soort formaat gaat je voorkeur op dit moment het meeste uit?

Enorm veel aanbod op het gebied van de kleur

Als je kiest voor PVC laminaat, dan merk je erg snel dat er enorm veel aanbod is op het gebied van de kleur. Van een natuurlijke houtlook tot aan een meer uitgesproken ontwerp in het zwart, grijs of wit, het behoort allemaal tot de mogelijkheden die er zijn. Hierdoor is er ook voor jouw smaak voldoende keuze.

Kids of huisdieren over de vloer? Een laminaat van PVC is makkelijk schoon te maken

Heb je op dit moment te maken met kids of huisdieren over de vloer? Een laminaat van PVC is makkelijk schoon te maken. Vaak is het zelfs al voldoende om even stof te zuigen of een keer goed te dweilen. Wel zo handig om tijd te besparen, natuurlijk.