Waarom u niet zelf uw verstoppingen moet oplossen

Last van verstoppingen? In dat geval is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Zelf verstoppingen oplossen blijkt vaak een hele uitdaging te zijn. Mede door het feit, dat particulieren hier niet de juiste hulpmiddelen voor hebben. De kans dat een verstopping in de afvoer snel terugkeert, is hierdoor groot. Een verstopping kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van bladeren die in het putje van uw oprit zijn gestroomd. Ook een stroom van aarde uit de tuin naar de afvoer kan een voorbeeld van de oorzaak van verstoppingen zijn. Om de kans op een verstopping te verkleinen is het slim om het putje in de tuin regelmatig preventief schoon te maken. 

Professionele hulpmiddelen voor verstoppingen 

Verstoppingen oplossen wordt vaak gedaan met verschillende professionele hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan een hogedrukspuit, waarmee water onder hoge druk door de afvoer wordt gespoten. Als gevolg hiervan zal het achtergebleven restafval in de afvoer letterlijk worden afgevoerd naar de centrale riolering. Een verstopping is hiermee verholpen. Ook hebben professionals een kleine camera, die door de afvoer kan worden bewogen. Op de beelden die hierbij gemaakt worden, valt heel goed af te leiden wat de oorzaak van de verstopping is. Laat een loodgieter of ontstoppingsdienst u hier meer over vertellen. 

Preventieve ontstopping van de afvoer 

Het kan slim zijn om de afvoerleidingen eens in de zoveel tijd preventief te laten ontstoppen. Een ontstoppingsdienst kan u hierbij helpen. U zou er ook voor kunnen kiezen om zelf met bijvoorbeeld een trekveer door de afvoer te bewegen. De trekveer maakt dat het restafval in de afvoer los komt te zitten. Ook soda is een veel gebruikt middel tegen beginnende verstoppingen. Soda heeft een ontvettende werking, waardoor afval los komt te zitten. Voor een afvoer in de tuin is soda minder geschikt. Gebruik dit middel voor een verstopping bij de afvoer in uw keuken of badkamer.