Verras je contacten met goede relatiegeschenken

167Onlangs kwam ik tot de ontdekking al ruim zestig berichten te hebben geplaatst op dit blog. Elk daarvan gaat over hoe je je eigen leefomgeving kunt optimaliseren, wat je voor jezélf kunt doen. Ik vond het wel leuk eens een uitstapje te maken naar wat je ook voor anderen kunt doen, het is er tijd voor. Vandaar dat ik enkele tips van de hand doe met betrekking tot relatiegeschenken – aan wat voor soort geschenken je kunt denken en waar je deze kunt bestellen.

Naar Maxilia voor een bijzonder relatiegeschenk

Natuurlijk is het niet geheel belangeloos om relatiegeschenken te versturen, je krijgt er zelf namelijk ook positieve aandacht van, het straalt weer af op jou en op je onderneming. Ik vind het persoonlijk niet erg dat dit doel eraan te grondslag ligt, want het plezier dat je een ander met een goed relatiegeschenk doet is sowieso mooi meegenomen! Toen ik onlangs het vijfjarig jubileum vierde van mijn eigen onderneming, besloot ik eenieder van mijn contacten met wie ik prettig had samengewerkt in al die tijd te bedanken. Natuurlijk is het een leuke benefit dat je daarmee ook weer de aandacht op jezelf vestigt, maar deze schaamteloze zelfpromotie heeft me zeker geen windeieren gelegd. Het geld dat ik in het laten personaliseren van dit relatiegeschenk stak heb ik er dubbel en dwars mee terugverdiend – en nog steeds blijven de felicitaties en opdrachten binnenstromen. Ikzelf heb een wijnfles in een gepersonaliseerde doos (met daarop het logo van mijn onderneming, tezamen met een grote ‘vijf jaar’) verstuurd naar mijn contacten, samengesteld en gemaakt door Maxilia. Dit is zéker een aanrader!

169

168

170