Veel gebruikte vloer

eiken vloer

Eikenhout is een populaire houtsoort die veel wordt gebruikt bij vloeren, mede door de fijne eigenschappen en natuurlijk omdat de houtsoort er erg mooi uitziet. De vloeren zijn prima te bewerken, ondanks dat de houtsoort wel taai en hard maar ook erg duurzaam is. Bij een klassieke interieur geeft een eiken vloer een mooie warme uitstraling, maar licht eiken is ook in moderne woningen een erg populaire houtsoort. Ben je klaar met het leggen van de vloer, dan kun je de vloer eventueel waxen met en zonder kleur. Maar met olie en lak heb je ook een schitterende vloer die veel jaren mee zal gaan.

Perfect om te bewerken

Een eiken vloer heb je in veel verschillende uitvoeringen, het is de perfecte vloer om te kunnen bewerken. Met verouderd en gerookt eiken, creëer je een vloer die al honderden jaren ligt en goed gebruikt is. Vind je het mooi als je de nerf goed ziet bij de vloer, dan is borstelen van het hout de perfecte manier daarvoor. Door het stomen van eiken krijgt het een verkleuring welke je altijd zal blijven zien, hierdoor zal je vloer ook minder gaan werken. Wil je een exclusieve houten vloer dan ga je voor een fijnbezaagd eiken vloer, weinig mensen hebben deze soort omdat die niet zo bekend is.

Belangrijkste stof in eiken

Tannine is een van de belangrijkste stoffen die een eiken vloer heeft, komt deze stof in aanraking met messing of koper dan zal er een lichtbruine verkleuring ontstaan. Bij het kopen van een een vloer van eiken dien je hier wel rekening mee te houden, is je vloer afgewerkt met olie of wax dan kunnen deze verkleuringen ontstaan. Voordeel is wel dat door dit zuur de mogelijkheid er is om een vloer van eikenhout te roken, zowel machinaal als met de hand is de houtsoort eenvoudig te bewerken.