Tuinplanten in verschillende soorten

Tuinplanten

Tuinplanten zijn er in alle soorten en maten. Welke soorten passen er nou bij eigenlijk bij jou? Om dat te kunnen weten is het handig om te weten waar er tussen te kiezen valt.
Je moet eerst voor jezelf bedenken of je graag veel felle kleuren of juist wat rustige kleuren in je tuintje wilt hebben. Want de meeste soorten brengen hoe dan ook kleur met zich mee, maar er zit wel verschil tussen de kleuren.
Je zou er ook voor kunnen kiezen om een combinatie van de felle kleuren met de rustige kleuren te pakken. Die keuze ligt helemaal bij jou! 

Tuinplanten

Valentijnsdag in eigen tuin

Er zijn dus ook verschillende soorten tuinplanten.
Een voorbeeld hiervan zijn klimplanten. Deze planten gaan de lucht in tegen een wand aan en hebben dus niet veel ruimte nodig. Daarom zou dit ook goed kunnen werken voor de wat kleinere tuinen. Voorbeelden hiervan zijn Blauwe regen en de Toscaanse Jasmijn. Wat ook ideaal werkt voor de kleinere tuinen, zijn rozen. Ja, de rozen die je ook kent van de welbekende valentijnsdag! Je kunt ze in verschillende kleuren verkrijgen en plaatsen in de tuin. Op die manier brengt het enorm veel kleur in de tuin en krijg je een fijne sfeer.