Snoeien van de Taxus Baccata, waar moet ik op letten?

Naast een goede bemesting en goede bewatering is het snoeien van de Taxus Baccata een cruciale stap bij het realiseren van een mooie, gezonde en groene taxushaag! De specialisten van TaxusTopper.nl zijn u graag van dienst met de ‘belangrijkste tips’.

De Taxus Baccata kunt u het hele jaar door snoeien, echter moet de temperatuur wel boven het vriespunt liggen. Er zijn twee periodes die uitermate geschikt zijn; begin mei tot half juli en augustus tot en met september. Voor de groei is het belangrijk om periodiek te snoeien, minimaal 2 maal per jaar is ons advies. Het is verstandig om te snoeien bij somber weer, een bewolkte dag bijvoorbeeld. Snoeien bij vol zonlicht is niet aan te raden, aangezien de nieuwe blaadjes dan meteen kunnen verbranden (en dat willen we juist niet!).

TaxusTopper

Naast het correct aanplanten en het zorgen voor een goede bemesting, is periodiek snoeien van groot (lees: cruciaal) belang voor de groei van uw haag, maar zeker ook voor de dikte en de mate van vertakking. Het gaat hierbij dus niet alleen om de groei in de hoogte, maar vooral ook in de breedte. Een belangrijke tip is het snoeien van breed naar smal. Op deze manier kan de hele plant voldoende zonlicht ontvangten. Snoei de zijkanten dus goed, dit stimuleert de dichtheid, maar ook de groei in de hoogte.

Over TaxusTopper

TaxuxTopper is gespecialiseerd in de (online) verkoop van Taxus Baccata. Al meer dan 30 jaar kweken wij topkwaliteit Taxus Baccata. Deze leveren wij direct uit eigen kwekerij, voor de scherpste prijs en wij kunnen uw bestelling al binnen 3 tot 5 werkdagen leveren! Wij staan voor kwaliteit en met onze eigen kwekerij en 30 jaar ‘Taxus ervaring’ kunnen wij deze kwaliteit leveren. Taxus online bij TaxusTopper.nl