Sluit voordelig je hypotheek af

Execution only hypotheek

Misschien heb je er nog nooit bij stilgestaan, maar een hypotheek kun je ook zelf afsluiten zonder een adviseur in de hand te nemen. Het spreekt voor zich dat je wel moet bezitten over de nodige financiële kennis, na jaren kunnen er verschillende situaties veranderen waar je rekening mee moet houden. Voordat je een execution only hypotheek mag afsluiten, moet je van de AFM eerst een test doen om te laten zien dat je over voldoende financiële kennis beschikt.

Execution only hypotheek

Zijn er eisen aan verbonden?

Je kunt niet in alle gevallen een execution only hypotheek afsluiten, wel wanneer je voor het eerst een huis koopt en een annuïteitenhypotheek af wilt sluiten. Houd er ook rekening mee dat je alles in je eigen tijd moet regelen, bij sommige producten heb je wel te maken met een tijdlimiet. Ben je te laat, dan moet je de gehele procedure weer doorlopen. Houd ook rekening met de toekomst, hoe sta je ervoor als je onverhoopt werkloos raakt of je komt er alleen voor te staan door een scheiding? 

Niet in alle gevallen verstandig

Het kan natuurlijk ook veel te ingewikkeld worden om een execution only hypotheek af te sluiten, in bepaalde situaties is het verstandiger om gebruik te maken van een hypotheekadviseur. Heb je bijvoorbeeld een restschuld bij de verkoop van je huidige woning, is het goed om na te denken over een adviseur. Ook wanneer je een eigen bedrijf hebt, is het in de meeste gevallen niet mogelijk om zelf je hypotheek af te sluiten.