Schoonloopmat

Om vuil en troep buiten de deur te houden is een schoonloopmat de perfecte oplossing. Je veegt je voeten voordat je binnenkomt, of bij binnenkomst, en zo houd je bijna al het vuil van je schoenen of voeten op de mat en uit je huis. Dat maakt het meteen een voordeel voor het schoonmaken van je huis, daar bespaar je namelijk op. Je kunt schoonloopmatten op deze website op maat laten maken, maar je kunt hier ook standaard formaten matten vinden. Meestal zijn er drie standaardafmetingen: 40 bij 60, 60 bij 80 en 90 bij 150 centimeter. Hoewel dit vaak prima formaten zijn voor bij de meeste deuren, kan het zijn dat je toch een specialere afmeting voor je schoonloopmat wil.

Standaard en op maat

Kies je voor een standaard afmeting schoonloopmat van polyester, dan kun je deze wassen in de wasmachine. Er zijn verschillende kleuren voor deze soort schoonloopmat. Zowel donkere tinten grijs en bruin, als fellere kleuren zoals rood, paars of blauw. Een schoonloopmat op maat is van ander materiaal en kun je niet wassen in de wasmachine. Dat kan voor sommige mensen een nadeel zijn, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Je kunt matten ook gewoon uitkloppen. Ook matten op maat kun je in donkerdere tinten vinden en in fellere kleuren als rood of blauw.

Morgen in huis

Een schoonloopmat kun je vinden met een wateropname van 0,6 liter per vierkante meter of van 2,5 liter per vierkante meter. Welke voor jou beter werkt, hangt af van hoeveel water je eventueel mee naar binnen neemt en hoe groot je mat is. Zowel kant-en-klare matten als op maat gemaakte matten kunnen snel bezorgd worden. Als je voor vieren bestelt, zijn ze morgen bij je thuis. En de verzending is gratis als je minimaal 50 euro besteedt.