Mijn huis vrij van muggen met de insectenhorren

Mijn huis vrij van muggen met de insectenhorren

BlocRolgordijnMijn vriend en ik wonen sinds het vorige voorjaar samen, overigens met heel veel plezier. We genieten van elkaars gezelschap en het is erg leuk om op te kunnen staan met elkaar en samen naar bed te gaan. Wel is mij opgevallen dat er een groot verschil tussen ons is eenmaal in de lakens. Ik word in de lente en vooral in de zomer echt aangevallen door de muggen werkelijk, keihard lek gestoken, terwijl hij rustig kan blijven liggen en de ochtend erop misschien een muggenbult heeft of zelfs geen een. Wat ons betreft is er een duidelijke voorkeur van de muggen voor mijn bloed – wat ik misschien ergens als een compliment zou kunnen opvatten maar wat vooral als een last voelt in plaats van een zegen. Tot groot genoegen van mijn vriend overigens, die kan me er goed mee plagen. Ik snap niet dat ik het niet eerder heb gedaan, maar onlangs bedacht ik me ineens dat ik insectenhorren wil voor op de slaapkamer. De slaapkamer is gelukkig afgesloten van de rest van de kamers dus de enige manier voor muggen om er binnen te komen is via het raam. Maar laten wij nou net van luchten houden, van altijd frisse lucht in de slaapkamer en dus staat dat raam altijd open. Daarvoor zijn insectenhorren dus dé uitkomst! Ik heb ook maar gelijk insectenhorren voor de rest van het huis aangeschaft, nu ik toch bezig was.Dan kan in de zomer wel gewoon het licht binnen aan blijven staan terwijl wij buiten zitten of zelfs binnen zitten maar een beetje frisse lucht in huis willen – zonder direct in het donker te zitten. Ik verwacht de aankomende lente en zomer dus echt een mug-vrij huis!