Loungen in de tuin met een loungeset

loungeset met hoge tafel

Genieten van de zomerdag

Op het moment van schrijven is de winter net begonnen. We zitten dus in december. Maar stiekem denken we al weer vooruit en hebben we alweer zin in de zomer. Ik persoonlijk kijk uit naar de lekkere zomerdagen en ook avonden waarop we lekker lang buiten kunnen zitten.

Heeft u ook alweer zin in de zomer? In de lente worden de tuinen vaak weer zomerklaar gemaakt. De perkjes met plantjes worden weer netjes geordend en eventueel worden er nieuwe plantjes geplant. De straat wordt ontdaan van de groene aanslag en eventueel onkruid dat tussen de stenen of tegels zit.

Qua meubels willen we natuurlijk graag zo lekker en comfortabel mogelijk zitten. Als we binnen in de huiskamer zitten zijn we gewend aan een lekkere zachte bank en dito stoelen. Maar waarom zou dat buiten niet kunnen?

loungeset met hoge tafel

Loungeset

Om ook buiten in de tuin heerlijk comfortabel te kunnen zitten zijn er tegenwoordig de loungesets. Deze loungesets zijn er in verschillende varianten. In de basis gaat het meestal om zitmeubelen en een centrale tafel.

De meest gangbare set is een centrale salontafel, met daarbij een bank en twee stoelen. Voor de bank en stoelen zijn kussen verkrijgbaar om echt zacht te zitten.

Geleidelijk aan zijn er sinds de komst van de loungesets steeds meer verschillende varianten uitgebracht. Zo zijn er verschillende formaten van de tafeltjes beschikbaar. Van de kleine vierkante tot de wat langere rechthoekige. Ook zijn ze er bijvoorbeeld met een glazen bovenplaat.

Daarnaast zijn er ook de hoge tafels in de stijl van de loungesets. Dit zijn de bartafels. Uiteraard zitten hier bijpassende krukken bij in dezelfde stijl. Een dergelijke set is erg leuk bijvoorbeeld in een overkapping om samen met je vrienden voetbal te kijken.

Zo’n loungeset met hoge tafel staat erg leuk bij een andere tuinset die dan weer laag is, zoals de standaard tuinmeubelen. Zo kun je dus ook een traditionele lage loungeset combineren met deze hoge set. Stel dat je dan een feestje houd met wat meer mensen, dan kun je met de heren aan de loungeset met hoge tafel plaats nemen en de dames kunnen chillen op de lage set.