Let hierop bij de inrichting van jouw tuin

tuinkas

Tijdens de inrichting van een tuin is het belangrijk dat je optimaal gebruikt maakt van het buitenruimte die je hebt. Het doel is dan om het meeste eruit te halen, dit doen we door te plannen. Als je van plan bent om het hele jaar door bloemen, groenten of fruit te kweken is een tuinkas zeer essentieel. Ze dienen als bescherming tegen weersinvloeden, omdat het een isolerende werking heeft. In dit artikel zullen we meer te weten komen over dit handige product. We zien uit welke materialen ze worden gemaakt en hoe het precies je planten zal beschermen.

tuinkas

Haal het meest uit je tuin met een tuinkas

Een tuinkas komt in verschillende stijlen, zo zal je best wel eentje vinden die bij de stijl van je tuin past. Ze bieden een overdekte buitenruimte die warmte heel lang binnen kan houden. Ook zijn ze vaak prachtige constructies die wat meer waarde toevoegt aan jouw moestuin. Hierdoor zul je de mogelijkheid hebben om een grote verscheidenheid aan groenten erin te verbouwen. Het zal reikwijdte van de hoeveelheid gewassen die je kunt telen en wanneer je die kunt laten groeien verbreden.

Je zult in staat zijn om je planten volledig tegen vorst te beschermen met een kas. Dit is zeer handige, vooral aan de start van het groeiseizoen. Zo zullen seizoenen wat minder relevant worden bij het succes boeken met planten. Er zijn wel bepaalde belangrijke zaken waar er rekening mee moet worden gehouden bij het uitkiezen en het gebruiken van kassen. 

Het voornaamste functie ervan is om je planten te beschermen met een isolerend materiaal. Je hebt de keuze uit een kas van polycarbonaat, glas of zeil. Dus het is zeer ideaal in seizoenen waar het heel koud is of veel regent. In de warme maanden zullen je planten wat meer verse lucht nodig hebben. Hierdoor hebben de meeste kassen raamopeners aan de bovenkant. Dit zal zorgen voor de luchttoevoer naar jouw plantjes. Het frame van de kas kan ook uit verschillende materialen bestaan zoals staal, plastic, pvc of aluminium.