Kunststof plaatmateriaal in elke kleur van de regenboog

Houten afwerking woning

Wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij het exterieur van een woning, maar kunststof plaatmateriaal wordt steeds meer gebruikt.  Je kunt er verschillende uitstralingen mee creëren die aansluiten op elk ontwerp. Dit zijn de voordelen van kunststof plaatmateriaal.

Je kunt alle kanten op

Het prettige van kunststof is dat je het in allerlei kleuren kunt vinden. Ga je voor een gedurfde felle kleur? Dat kan met kunststof. Maar ook als je de illusie wil wekken dat het kunststof plaatmateriaal eigenlijk van hout is, zijn er meerdere soorten waar je uit kunt kiezen. Afmetingen zijn tevens belangrijk wanneer je plaatmateriaal uitzoekt: bekijk eerst goed de gevel waar het op bevestigd dient te worden en vraag waar nodig hulp van een expert. 

Hout

Bestendig tegen het weer

in Nederland hebben we nu eenmaal regelmatig te maken met winterse buien. Hagel, sneeuw en regen vliegen ons soms om de oren. In de zomer kan het juist weer erg heet worden en hebben we soms te maken met plotselinge buien op warme dagen. Het kunststof plaatmateriaal kan dit allemaal verduren. De temperatuurschommelingen, de grote hagelstenen: kunststof kan er goed tegen en blijft dan ook langer mooi dan veel andere materialen. 

Houtbekleding

De kleur blijft goed

Niet alleen zijn er veel kleuren om uit te kiezen, de kleur die je kiest blijft ook langer mooi. Kunststof verkleurt amper. Daardoor is ook niet meteen zichtbaar dat jouw gevelbekleding aan vervanging toe is na een aantal jaar.