Kozijnen financieren

kozijnen financieren

Lees over belangrijke elementen tijdens een verbouwing. We gaan met woningen een heel ander tijdperk in, het is slim om tijdens de verbouwing daar rekening mee te houden zodat jouw huis modern is, en klaar voor de toekomst.

Geen uitstoot in alle opzichten

In de toekomst zijn alle woningen klimaatneutraal. Dit houdt in, de woningen gebruiken geen fossiele brandstoffen zoals aardgas en stoten geen CO2 uit. Het is beter om dit in een bredere context te plaatsen, en gelijk te kiezen voor onderhoudsvrij. We zitten niet alleen met teveel stikstof in de lucht, maar ook met andere luchtvervuiling zoals fijnstof. Als je gaat verbouwen, en het komt aan op het vervangen van deuren en kozijnen, kun je beter kiezen voor materialen die niet kunnen roesten of rotten zoals kunststof of aluminium. Nu al kozijnen financieren die je nooit hoeft te schuren en over te schilderen is dan die investering in de toekomst.

kozijnen financieren

Het einde van de transitie is nog niet in zicht

De reden waarom het slim is om voor een verbouwing ver vooruit te kijken is omdat het einde van de energietransitie niet in zicht is. Dus stel, een woning is van het aardgas af, de combiketel op aardgas is vervangen voor een warmtepomp. De warmtepomp werkt op elektriciteit, en de woning wekt middels zonnepanelen op het dak elektriciteit op. Je zou met de huidige norm denken, de woning is af, het huis is klimaatneutraal. Maar wat als de norm nog strenger zal worden? Bijvoorbeeld het feit dat we van de honderd liter leidingwater er maar drie opdrinken, en dat je de rest gebruikt om te douchen en de WC door te spoelen. Dan is de volgende stap dat je met opgevangen regenwater de WC door moet spoelen. Als dit de tendens is, wees dan voor het verbouwen de transitie een stapje voor, en kies voor onderhoudsvrij. Als je kiest voor kunststof of aluminium bouwmateriaal, dan is dat onderhoudsvrije er maar alvast. Voor de verbouwing kozijnen financieren zodat je er maar vanaf bent, is de woning klaar maken voor de toekomst.