Keukeninrichting: ken de trends van het moment

industriele wandkasten

De keuken is vaak de favoriete leefruimte in huis, waar heerlijke maaltijden, verhalen en goede herinneringen samenkomen. Het is een plaats van creativiteit, inspiratie en, in toenemende mate, praktisch nut. Daarom probeert men elk jaar, ongeacht de mode, de stijl van de mensen die er wonen te weerspiegelen, evenals de functionaliteit, voor het succes van de routine en de bereide gerechten.

De belangrijkste uitdaging is om alle behoeften in een keuken te combineren met elegantie, moderniteit en persoonlijkheid. Daarom presenteren wij in dit artikel de nieuwe decoratietrends voor 2022. Kijk hier eens naar!

industriele wandkasten

1. Moderne retro stijl

De retro keukenstijl, met een modernere look, volgt met alles in 2022. Bij dit keukenmodel zijn de kasten over het algemeen geïnspireerd op meubels die populair waren in de jaren ’60, ’70 en ’80, met rechte lijnen en diverse kleuren.

Als de keuken jouw favoriete plek in huis is, heeft dit decoratiemodel misschien wel alles met je te maken, want het gebruik van details die verwijzen naar vervlogen tijden brengt troost en eindeloze familieherinneringen. Een goed idee is om te investeren in kleuren die typerend zijn voor die decennia, zoals geel, oranje, groen, bruin en paars. Voor een visueel evenwicht is het ideaal de meest levendige kleuren te laten voor de details van het decor, zoals keukengerei en bekledingen, met meubilair in soberder tinten, echter binnen dit voorstel.

2. Metalen meubelen

De metallic tinten keerden met alles terug voor dit jaar en verschijnen in verschillende details in de keukenmeubelen en de decoratie van de kamer in 2022. Goud en brons zijn de sterkste trends, maar ook andere tinten komen veel voor.

Een perfecte manier om deze stijl in jouw huis te integreren is om voorwerpen zoals potten en roestvrijstalen apparaten te laten zien, door middel van nissen en kasten met transparante deuren. Een ander detail dat waarde toevoegt aan het model zijn de kasten met reflecterend glas, materiaal dat de omgeving kan weerkaatsen of de binnenkant van het meubel kan laten zien, afhankelijk van de verlichting.

3. Industriële stijl

Zeer populair om zijn eenvoudige afwerkingen, geven de industriele wandkasten ook neutraliteit en raffinement aan de kamer. Momenteel wordt dit model herzien, met een modernere en elegantere visie. De eenvoud staat centraal in het decor, waarbij de elementen een rustige en ontspannen uitstraling geven.

Geïnspireerd door oude pakhuizen en fabrieken, wordt de industriële stijl gekenmerkt door grotere ruimtes en structurele elementen te tonen. De industriele wandkasten vallen op door de combinatie van hout met metalen elementen. Om een gezellige inrichting te creëren is het aan te bevelen meer rustieke elementen te combineren met modernere meubels en accessoires.