Kapschuren: een plek met meerdere doeleinden

Ben je op zoek naar kapschuren? Dan loopt jouw zoektocht vaak al snel spaak. Er zijn namelijk veel verschillende varianten te vinden, waardoor je niet goed meer weet waar je op moet gaan letten. Want welke afmetingen heb je nodig? Welke materialen kun je kiezen? Bij welke specialisten kun je terecht voor een nieuwe kapschuur? Een van de specialisten waar je bij zou kunnen kijken is iGarden. Maar ook dan moet je precies weten waar je je naar op zoek bent en welke keuzes erbij komen kijken. Onderstaande informatie helpt jou daarom op weg, zodat je uiteindelijk alleen nog maar kunt genieten.

Jouw spullen onder kapschuren plaatsen

Kapschuren zijn er voornamelijk voor bedoeld om jouw spullen beschut neer te kunnen zijn. Afhankelijk van de modellen die jij voor ogen hebt, heb je soms een volledig afgesloten ruimte beschikbaar en in andere gevallen alleen een dak met een enkele zijkant ter beschutting. Je moet daarom eerst gaan kijken welke spullen je onder de kapschuur kwijt wilt, zodat je voorkomt dat je uiteindelijk alsnog niet naar behoren gebruik kunt gaan maken van jouw buitenruimte. Ook zou je eventueel kunnen besluiten om er een picknicktafel onder te zetten, waardoor er weer hele andere modellen bij komen kijken en je nog beter moet gaan kijken.

Ieder materiaal kent een eigen stijl

Wanneer je verder gaat kijken, merk je ook dat kapschuren in verschillende materialen komen. De meest gekozen is hout, omdat het een landelijke uitstraling geeft. Deze landelijke uitstraling kan voor extra luxe zorgen. De verschillende soorten hout kennen allemaal hun eigen onderhoud. Je moet dus ook gaan bekijken hoe vaak je onderhoud wilt gaan plegen aan de kapschuur. Wel is altijd ieder soort hout geïmpregneerd. Dit maakt het bestand tegen verschillende weersinvloeden en kan ervoor zorgen dat je een langere levensduur kunt behouden. Zeker als je jouw kapschuur met enige regelmaat voorziet van een nieuwe laag kun je er uiteindelijk alleen maar meer plezier van gaan hebben.

Vraag advies over de verschillende materialen aan de specialisten van iGarden!

De afmetingen van kapschuren aanpassen aan jouw wensen

De kapschuren komen ook in meerdere afmetingen. De een heeft meer ruimte in de tuin dan de andere. Je zult daarom altijd als eerste moeten kijken naar de afmetingen van de tuin. Afhankelijk van de ruimte die je hebt voor jouw nieuwe kapschuur kun je ook bepalen in hoeverre deze dicht moet zijn. Ga je bijvoorbeeld voor alle kanten open en aan de zijkant een extra binnenruimte? Of heb je toch liever dat een kant van de kapschuur volledig dicht is, zodat je ook beschut kunt zitten tijdens een picknick met het gezin? Voor ieder doeleind is er wel een geschikt model te vinden en je bepaalt helemaal zelf hoe je jouw tuin gaat inrichten. Vergelijk dus eerste verschillende kapschuren voordat je er één aan gaat schaffen.

Altijd een eigen plek

De kapschuren hoeven dan alleen nog maar naar wens gemaakt te worden. Een mooie versiering of uitsluitend de spullen, dat is aan jou. Zolang je er maar een eigen plek van kunt maken en ervoor kunt zorgen dat het geheel jouw eigen plek gaat worden. Uiteindelijk is dat waar het allemaal om gaat draaien.