Interieurstijlen

Ga jij binnenkort verhuizen en moet je het hele huis nieuw inrichten? Of ben je na een aantal jaar uitgekeken geraakt op je huidige interieur? Er zijn veel verschillende interieurstijlen waar je uit kunt kiezen bij het inrichten van je huis. Zo heb je een Bohemian woonstijl, waarbij veel kleur wordt gebruikt en gedurfde elementen aanwezig zijn. Maar je hebt ook de populaire Industriële woonstijl, waarbij stoere en donkere elementen aanwezig zijn, zoals een beton cire trap. Dit zijn pas twee van vele interieurstijlen. Het kan dus heel lastig zijn om een interieurstijl te kiezen die bij jou en jouw huis past. In dit artikel zullen een paar interieurstijlen worden toegelicht.

Botanische- en retro woonstijl

Een trendy woonstijl van dit moment is de botanische woonstijl. Bij deze stijl zijn veel planten en natuurlijke materialen terug te vinden. Daarnaast zie je natuurlijk veel groene elementen, zoals planten, hout, rotan, wol, beton en nog veel meer. Het is bij deze stijl erg belangrijk dat de elementen niet bewerkt zijn. Op deze manier ziet het er echt natuurlijk uit. Een andere populaire stijl is de retro woonstijl. Deze stijl is geïnspireerd op de jaren 50, 60 en 70. Hierbij worden veel vintage objecten gebruikt. Daarnaast zie je de kleuren oranje, geel, groen en bruin vaak terugkomen bij deze stijl.

Industriële- en landelijke woonstijl

Een industrieel interieur heeft een stoere look. Je ziet hierbij dan ook vaak een beton cire trap of een tafel met metalen poten terugkomen. Er wordt bij deze stijl veel gebruik gemaakt van materialen, zoals oud hout, staal en beton. Daarnaast zie je veel donkere kleuren en vintage objecten terugkomen in deze stijl. Een stijl die juist lichte kleuren gebruikt en rust en sfeer uitstraalt, is de landelijke woonstijl. Hierbij worden lichte kleuren gecombineerd met robuuste meubels. Beige, taupe en bruin zijn kleuren die veel gebruikt worden bij deze woonstijl.