Inspiratie

Heb je een nieuw huis of ben je simpelweg gewoon opzoek naar nieuwe lampen? Misschien weet je al gelijk wat je wil, maar als je op dit blog bent gestuit dan weet je waarschijnlijk nog niet wat je wil. Je bent dus opzoek naar inspiratie. Je kunt tegenwoordig natuurlijk bijna alles op internet vinden maar als je iets wil zien hoe het er in het echt uit ziet dan kun je het best naar een lampenwinkel gaan. Je kan daar advies krijgen je makkelijk zien wat er in jou huis goed zou staan.

Verschillende soorten lampen

Er zijn honderden soorten lampen, de meest bekende lampen zijn:

  • Vloerlampen
  • Plafondlampen
  • Leeslampen
  • Hanglampen
  • Videlampen

Waar je ook naar opzoek bent, in een lampenwinkel ben je in ieder geval op het juiste adres. Niet elk soort lamp past op elke plek. Meestal zet je een vloerlamp niet midden in je kamer. Deze staat meestal in de hoek van de kamer zodat deze niet in de weg staat. In de hoek heb je toch meestal wat ruimte die je niet gebruikt. Een voordeel is dan dat je ook nog wat licht in de hoek van de kamer hebt. Hanglampen passen ook niet op elke plek, ook deze heb je liever niet midden in de woonkamer. Het is meestal mooier om deze boven een eettafel te hangen.

Slimme verlichting

Doordat de technologie steeds beter wordt hoef je je lampen niet meer altijd met een knop aandoen. Met slimme verlichting kan je de lampen op afstand bedienen, door bijvoorbeeld een app via je IPhone of een spraak assistent. Ook zou je een lamp kunnen laten aangaan met een beweging sensor. Dit is een sensor die infra rood ziet. Dit betekend dat als de sensor warme dingen ziet dat de lamp aangaat. Dus als u thuis komt van werk, ziet de lamp warmte en zal die aangaan.