Hottub en pop cultuur

Tegenwoordig is de hottub niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het wordt ingezet op feestjes, het brengt mensen samen. Daarom is het ook heel erg vertoond in de pop cultuur van de afgelopen dertig jaar.

we kunnen de hottub veel terugvinden in films en series. Denk bijvoorbeeld aan Sarface, of de Simpsons. Dus wat je voorkeur ook is, we kunnen allemaal wel zeggen dat we een duikje in de hottub niet snel zullen overslaan.

Hottubs en andere vormen van baden over de wereld heen.

Scandinavië staat bekend om de mooie natuur, de rijke historie en natuurlijk Sauna’s! Een onvergetlijk onderdeel van de sauna cultuur is nattuurlijk de hottub. Die vandaag de dag nog steeds uitgebreid wordt gebruikt in heel Scandinavië.

Meestal zijn de sauna’s te vinden in mooie natuurgebieden, afgelegen en vredig. Er wordt het meeste gebruik gemaakt van de faciliteiten in de winter, wanneer het heel koud is en de drang naar een warm gevoel stijgt. Maar hoe is dit allemaal tot stand gekomen?

De cultuur van het baden

De cultuur rondom het baden gaat duizenden jaren terug in de geschiedenis van de Finnen. De Finnen legden toen contacten met Midden-Europa in de vacht handel. Daarvoor is helaas weinig bekend. Wel is bekend dat in de middeleeuwen ze regelmatig baden in Sauna’s. Hoe zijn de hottubs dan tot stand gekomen?

Dat is niet helemaal duidelijk nogmaals, wel weten we dat de Japanners er ook wel een bijdrage aan hebben geleverd. Ze begonnen met badhuizen waar je toen een vroege versie van de hottub kon gebruiken, gemaakt in gebieden van warmwaterbronnen. Langzamerhand groeide het uit tot booming business en waren de badhuizen door heel Japan verspreid. inclusief de oudere broer van de hottub.

Later kwam het jongere broertje in the picture. Roy Jacuzzi (Ja, zijn echte naam) verkocht de eerste moderne hottub in 1970. Het eerste model heette “The Roman Bath”. Dat laat al zien hoe erg de Romeinen bekend stonden om het baden. Klik hier als je meer wilt weten over de hottubs van Welltub.