Het juiste balkonhek kiezen

Of u nu een nieuw huis bouwt of een bestaand huis renoveert, balkonhek moet een van de belangrijkste ontwerpoverwegingen zijn. Een balkon is meestal aan alle kanten open zodat men uitkijkt op de tuinen, parken en terrassen. Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat er geen gevaarlijke omstandigheden zijn voor mensen op het balkon. Dit kan gevaren omvatten, zoals over grote openingen leunen of van hoge kliffen naar beneden vallen. Dit is de reden waarom balkonreling zo’n belangrijk veiligheidskenmerk is geworden voor huizen en gebouwen die zijn gebouwd in steden met hoge misdaadcijfers of waar gevaar voor terrorisme bestaat. Dekken, balkons en veranda’s worden meestal gebruikt door bewoners van wooncomplexen en particuliere huizen.

Twee soorten commerciële balkonleuningen

Er zijn twee soorten commerciële balkonleuningen beschikbaar. Deze omvatten balusters en schroef-ons. De montage van de balustrade gaat gemakkelijker als de balkonreling van hout is, omdat dit materiaal meer flexibiliteit biedt als het gaat om vorm en gewichtsverdeling. Het installeren van stalen of aluminium balkonhek vereist echter nauwkeurigere metingen om een ​​gelijkmatige afwerking te garanderen. Voor commercieel gebruik worden verticale balustradesystemen gebruikt op balkons in kantoorgebouwen en appartementen.

Rekening houden met de plaats

Houd bij de aanschaf van een nieuw balkonrelingsysteem rekening met de plaats van de balkonhek. Balkons in de buurt van raamopeningen zijn bijvoorbeeld moeilijker te installeren, omdat het gebrek aan ruimte verticale installatie bemoeilijkt. Aan de andere kant zijn balkons die uitkomen op een terras of buitenruimte meestal heel eenvoudig te installeren. Ongeacht de locatie worden balkonleuningen meestal vierkant naar de rand van het gebouw geplaatst om ervoor te zorgen dat er geen gaten zijn. Dit zorgt ervoor dat gasten bij eventuele beweging niet worden gehinderd door een kapotte reling. Een andere factor om rekening mee te houden bij het kopen van een balkonrelingsysteem is het te gebruiken materiaal. Stalen balustrades zijn het populairst omdat ze een sterke, duurzame en esthetische optie zijn. Omdat ze echter vrij zwaar zijn, zijn ze beter geschikt voor installatie op laagbouw.