De voordelen van infrarood verwarming op het plafond

plafond verwarming

Duurzaamheid

Waarschijnlijk heb je het woord duurzaam de laatste tijd heel veel gehoord. Je hoeft de televisie maar aan te zetten en het komt wel ergens voorbij in een talkshow of nieuwsuitzending.

We worden ons er geleidelijk aan steeds meer van bewust dat we anders om moeten gaan met het milieu. Anders houd deze aarde het niet vol.

We kunnen als consumenten een aantal dingen doen om het milieu te sparen. We kunnen om te beginnen ons afval netjes scheiden. Ook kunnen we in een elektrische auto gaan rijden in plaats van in een benzine of diesel auto.

Ook kunnen we zonnepanelen laten plaatsen om onze eigen elektriciteitsbehoefte op te wekken met een natuurlijke energiebron. Namelijk de zon. En met deze zonnepanelen kunnen we weer andere zaken in huis aan sturen.

plafond verwarming

Verwarming

De meeste huizen hebben nu nog verwarming op gas. Maar de gaswinning is niet goed voor het milieu. Je kunt er daarom voor kiezen om te gaan verwarmen middels elektriciteit. Voor het elektrisch verwarmen kun je kiezen voor infrarood panelen. Deze panelen kunnen geplaatst worden als plafond verwarming en als wandverwarming.

Logischerwijs komt de warmte vervolgens van de plafond verwarming van bovenaf en van de wand verwarming van de zijkant. Je kunt voor jezelf bekijken waar je het liefste de panelen zou monteren.

Het monteren zelf is vrij eenvoudig. Ook hoeven er geen leidingen of iets dergelijk door de muur gefreesd te worden. De panelen zijn gewoon aan te sluiten op een normaal stopcontact.

Als je gaat verwarmen met deze panelen dan scheelt je dat aanzienlijk in de kosten. Verwarmen op elektriciteit is namelijk veel goedkoper dan op gas. En als je dan ook nog zonnepanelen hebt en in je eigen elektriciteitsverbruik voorziet scheelt het je nog meer.

Een ander voordeel van het verwarmen middels infrarood is dat de warmte erg comfortabel aanvoelt. Comfortabeler dan bij de warmte die wordt opgewekt middels een cv installatie bijvoorbeeld.

Je kunt bovendien met infrarood panelen gerichter per vertrek verwarmen. Met radiatoren stel je de thermostaat in en dan wordt de totale warmte verdeelt over alle vertrekken. Met infrarood kun je specifiek op bijvoorbeeld een slaapkamer verwarmen zonder de woonkamer warmer te maken.