De voordelen van een elektrische geiser in huis

elektrische geiser

Het kiezen van de juiste geiser kan een behoorlijke impact hebben op uw energierekening. Waterverwarming is meestal de op één na grootste kostenpost. Hoewel u veel opties voor waterverwarming heeft, zijn hier enkele van de extra voordelen van het gebruik van een elektrisch aangedreven waterverwarmingseenheid.

elektrische geiser

Kosten vooraf

Misschien wel een van de meest voorkomende voordelen van het gebruik van een elektrische geiser zijn de lagere aanschafkosten. Vergeleken met elektrische boilers zijn gasgestookte boilers vaak aanzienlijk duurder, met soms wel het dubbele van de prijs van een elektrisch aangedreven unit. Installatie kan ook duurder zijn. Gasverwarmers kunnen een paar honderd euro meer kosten per eenheid om te installeren dan een elektrisch alternatief.

Gasleiding

Een ander voordeel van een elektrische geiser ten opzichte van apparaten op gas, is dat ze niet op een gasleiding hoeven te worden aangesloten. Hoewel gasleidingverbindingen heel gebruikelijk zijn in de Verenigde Staten, zijn ze nog steeds niet universeel. Vrijwel elke woning heeft een aansluiting op het elektriciteitsnet.

Veiligheid

Elektrische boilers hebben een inherent voordeel ten opzichte van gas, omdat ze meestal veel veiliger te installeren en te gebruiken zijn. Gasgestookte apparaten kunnen een klein risico op lekkage met zich meebrengen. Dit gevaar vereist extra voorzorgsmaatregelen bij het installeren van deze units, wat extra tijd en geld kan kosten. Elektrische units vereisen niet hetzelfde soort veiligheidsmaatregelen, dus die extra problemen en kosten kunnen mogelijk worden vermeden.

Warmtepompen

Warmtepompen zijn één type elektrische waterverwarmingseenheid die alle “regels” van standaardmodellen overtreedt. Warmtepompboilers dragen warmte over in plaats van deze te genereren en kunnen na verloop van tijd aanzienlijke energie besparen.

Langdurig

Als er één voordeel is waardoor elektrische boilers opvallen voor consumenten, is het dat ze over het algemeen langer meegaan dan modellen op gas. Gasgestookte boilers hebben een waakvlam nodig om te werken, die in de loop van de tijd kan verslechteren en extra onderhoud vereist in vergelijking met elektrische boilers.