De toekomst van het kantoorleven

Bureaustoel

Eigenlijk is het ontzettend slecht om zo lang te zitten. Dat was een beetje de conclusie van onze laatste vergadering, waarin besproken is dat het eigenlijk maar eens afgelopen moet zijn met bureaus waar je voor moet zitten. Het werkt niet meer, daar komt het eigenlijk op neer. Het is een verouderde kijk op het kantoorleven en er moet verandering in komen zodat niet iedereen meteen een hernia heeft na een paar jaar in een kantoor te hebben gewerkt. Daarom is het idee van een in hoogte verstelbaar bureau in het leven geroepen, om er eigenlijk voor te zorgen dat je niet meer zo’n last van je rug hebt.

Het wordt niet overal even warm ontvangen

Niet iedere collega is blij met deze nieuwe ontwikkeling en dat snap ik volkomen. Het moet natuurlijk wel een keuze blijven of je zit of dat je staat. Daarom is het zo mooi aan een in hoogte verstelbaar bureau dat je ervoor kunt zorgen dat je beide kunt doen zonder dat het vervelend wordt voor je rug. Zo kun je de eerste paar uur staand doorbrengen en als je dan moe bent, kun je weer gaan zitten. Maar goed, ik snap dat als je wil zitten, je kunt zitten. Zolang ze maar niet de rest ontzien.

Ook buiten de standaardmaten om gedacht

Het is een feit dat je niet overal een bureau kunt hebben dat even goed past. Je hebt te maken met allerlei verschillende ruimtes en soms is een bureau op maat gewoon de beste optie. Ik zelf ben best wel fan van dit idee omdat sommige ruimtes gewoon zich niet lenen voor die standaardmaten. Dus hoe mooi is het dan dat je er gewoon met de zaag in kunt gaan en er hier een daar een stukje af kunt halen? Of hoe fijn is het dat er van tevoren al gaten worden gezaagd voor alle kabels?