Cilindersloten met certificaat

cilinderslot-pfaffenhain-bravus-dubbele-cilinder-skg3-keersleutel_1

Cilindersloten zijn er in alle soorten, maten en kwaliteiten. Maar wat is nou het voordeel van een duurdere cilinder, certificaat cilindersloten. Certificaat cilindersloten zijn de duurste cilindersloten maar dit heeft ook een goede reden, de sleutels van deze cilindersloten zijn namelijk niet te kopiëren.

Voordelen certificaat cilindersloten

Certificaat cilindersloten zijn beveiligd met een SKG 3 keurmerk. Dit betekent dat de sloten goed zijn beveiligd tegen het kerntrekken, er zit namelijk een anti-boorbelemmering op de cilindersloten. Ook zijn de cilindersloten beveiligd tegen de slagmethode (anti-klop).

Een andere mooie functie van certificaat cilindersloten is dat de sleutel omkeerbaar is, hiermee wordt bedoelt dat de sleutel aan beide kanten hetzelfde is. De sleutel kan dus via beide kanten in het slot gestoken worden. De sleutelinvoer van certificaat cilindersloten is ook horizontaal, dit vergemakkelijkt het insteken ook.

Sleutels niet te kopiëren

De belangrijkste eigenschap van cilindersloten met een certificaat is dat de sleutels niet zomaar na te maken zijn. Wanneer je een cilinderslot besteld wordt er een certificaat meegeleverd, het is alleen mogelijk om sleutels bij te laten maken bij vertoning van dit certificaat. Wanneer iemand uw sleutels vindt, leent of steelt is het dus niet mogelijk om een extra sleutel bij te laten maken. Dit is ook handig wanneer je cilindersloten nodig hebt voor vakantiehuisjes of voor in een bedrijf. Het is niet de bedoeling dat iedereen overal sleutels bij laat maken van dit soort cilindersloten.