Beton laten storten voor terras

Voordelen van een terras van beton

Bent u een echt buitenmens en brengt u graag veel tijd door in uw tuin? Dat snappen wij heel goed. Want lekker tuinieren en bijvoorbeeld een vijver onderhouden is echt heel leuk om te doen als u er de tijd voor heeft. Maar het is natuurlijk ook heerlijk om in uw tuin op een terras te genieten van even lekker niets. In vaktermen noemen ze dit ‘ontspannen’. Klinkt u dat als muziek in de oren? Ga er dan voor. Dus als u nog geen terras in uw tuin heeft, laat er dan zo snel mogelijk een aanleggen. Mogen wij u een tip geven? Laat dan een terras van beton aanleggen. We vertellen u hieronder meer over de voordelen van een beton terras.

Fraai naadloos afgewerkt

Het belangrijkste voordeel van een terras van beton is de mooie strakke afwerking. Denkt u dat dit voor u wellicht wat te industrieel oogt? Dat zou natuurlijk kunnen. Maar met de juiste accessoires voor de aankleding, geeft u uw terras in een handomdraai een mooie klassieke of landelijke uitstraling. Ander voordeel van een beton terras is de naadloze afwerking die ervoor zorgt dat er geen onkruid kan groeien, zoals dat bij tegels wel het geval is. Bovendien is beton schoonhouden echt een peulenschilletje te noemen!

Terrasvloer op maat laten storten

Een terras van beton kan volledig op maat in uw tuin gestort worden. Dan hebben we het over meerdere factoren, zoals het formaat van het terras, maar ook een eventueel leuke vorm. En ‘last but not least’: ook het nivelleren van hoogteverschillen in uw tuin wordt dan niet vergeten. Zo kan de betonvloer voor uw terras mooi op afschot gelegd worden voor de nodige afwatering. Ook mogelijk: het trekken van lijnen in het beton, zodat u toch een tegel look heeft, maar niet het oprukkende onkruid! En zelfs het toevoegen van een mooi kleurpigment is mogelijk. Zo geeft u uw terras een keigave hippe kleur!

Zijn er nadelen aan een beton terras?

Zijn er ook nadelen aan een beton terras? Nee, hoor. Die zijn er mogelijk alleen maar als u het beton storten niet door een vakkundig bedrijf laat doen. Problemen als een slechte afwerking, onvoldoende wapening of ongelijkheden in hoogte kunnen zich dan voordoen. Wilt u dat voorkomen? Schakel dan altijd een specialist in voor het storten van het beton voor uw terras.

Meer tuintips?

Wilt u meer blogs over tuinen lezen en wat handige tuintips opdoen? Klik dan op deze link voor een fraai en handig overzicht.