4x Waarom jij je tuin zou moeten verrijken met een hedera haag

Een mooie tuin begint bij mooi groen. Een volle, in het oog springende haag mag dan ook niet ontbreken. Zoals een hedera haag. Een hederahaag is dankzij zijn vele voordelen superpopulair. In dit artikel ontdek je 4 redenen waarom jij je tuin zou moeten verrijken met een hederahaag.

Reden 1: Groen in alle seizoenen

Een hederahaag is groen in alle seizoenen. Je kunt dus het hele jaar door genieten van een mooi staaltje groen. In de winter verkleurt de haag weliswaar een klein beetje, maar de groentinten blijven. Dit zorgt dan juist voor een mooie afwisseling tussen de groene en rode tinten.

Reden 2: Een goede afscheiding

Een hederahaag is niet alleen mooi, maar ook nog eens praktisch. Hij groeit supersnel en wordt snel vol en blikdicht. Het is een goede afscheiding tussen jouw tuin en die van de buren of tussen jouw tuin en de straat. Je profiteert hierdoor van voldoende privacy.

Reden 3: Milieuvriendelijk

Verder een voordeel van de hederahaag, is dat hij milieuvriendelijk is. De haag heeft namelijk geen chemische bestrijdingsmiddelen nodig. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de dieren die in jouw tuin leven. Zo is de haag een schuilplaats voor vogels en insecten.

Reden 4: Weinig onderhoud

Tot slot een reden om een hederahaag aan te schaffen voor jouw tuin: dit type klimplant heeft weinig onderhoud nodig. Het is wel belangrijk om de haag in het voorjaar en in het najaar te snoeien, maar verder hoef je er weinig naar om te kijken. Zon, schaduw, veel regen of juist droogte: een hedera kan overal tegen. Dit is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens kostenbesparend.

Wil jij ook genieten van een mooie, volle, milieuvriendelijke haag die weinig onderhoud nodig heeft? Neem contact op met een specialist in hedera en laat je adviseren over de mogelijkheden voor jouw tuin.